Logo zangvereniging Euterpe
Facebook

Wie zijn wij?

Even voorstellen

De gemengde zangvereniging Euterpe telt momenteel 36 leden, waarvan 26 vrouwen en 9 mannen. Sommige van onze leden zijn al meer dan veertig jaar lid. En dat is niet voor niets, want naast het zingen vormt ook de gezelligheid een belangrijk onderdeel van het koor. Ongeveer om de zes weken houden we een gezellige nazit en een aantal leden blijft zelfs wekelijks na afloop van de repetitie nog een glaasje drinken.

Geschiedenis

Euterpe is in 1897 opgericht vanuit de afdeling mannenzang van Vlijt en Eendracht. De twintig zangers oefenden elke zaterdagavond in het Stationskoffiehuis. Deze locatie bleek al gauw te klein voor het groeiende koor en men verhuisde naar café Van der Horst. Na de Tweede Wereldoorlog, waarin de culturele activiteiten in het hele dorp stil stonden, pakte men de draad weer voortvarend op. Hoewel er al enige tijd 'illegaal' dames meezongen, kreeg men in 1949 officieel toestemming van de bisschop om als gemengde zangvereniging op te treden.

Euterpe heeft in de loop der jaren vele indrukwekkende uitvoeringen gekend.

Nieuwe leden

Euterpe verwelkomt graag nieuwe leden. We zijn blij met uitbreiding en versterking van alle stemgroepen. Vindt u het leuk om samen te zingen? Kom dan eens - vrijblijvend - langs bij De Boodschap tijdens de repetitie op maandagavond. Of neem contact op met het secretariaat. U kunt ook het contactformulier invullen.
Pagina delen via:

 

Agenda


Klik hier voor onze agenda.


Laatste nieuws


19-8-2019

Kerstconcert

Enkele foto's van ons kerstconcert op 22 december in de Maria Magdalena kerk in Rijen

  • Kerstconcert 2019 Kerstconcert 2019
  • Kerstconcert 2019 Kerstconcert 2019
  • Kerstconcert 2019 Kerstconcert 2019
  • Kerstconcert 2019 Kerstconcert 2019
  • Kerstconcert 2019 Kerstconcert 2019


Klik hier voor alle nieuwsberichten.Zangvereniging Euterpe, Rijen, Noord-Brabant
Webdesign www.yvonnemol.nl